Soorten coaching en professionele begeleiding:

 

Ik heb een aantal soorten/vormen van coaching en professionele begeleiding beschreven: psychosociale coaching/begeleiding, rouw- en verliescoaching/begeleiding en contextuele coaching/begeleiding.

 

Als coach en professioneel begeleider wil ik naast je staan in het leven wat je leeft, met al zijn mooie en moeilijke kanten.  Als het nodig is kan ik in de coaching/begeleiding je helpen om op verhaal te komen zodat je je leven weer verder kunt leven. Hoe ik dat doe heb ik in de verschillende coachings- en begeleidingsvormen en combinaties daarvan beschreven per kopje in de navigatiebalk. Er zijn nog veel meer vormen van coaching te beschrijven maar dit zijn drie belangrijke voor mij waaruit ik werk.

 

Werkwijze:

 

* In een kennismakingsgesprek van 30 minuten (persoonlijk of telefonisch) bespreken we of ik jou de coaching/begeleiding kan bieden die aansluit bij jou als persoon. Als ik je niet kan bieden wat je nodig hebt kan ik ook met je kijken naar alternatieven.

* Hierna volgt een vervolggesprek. In dit gesprek bespreken we de problematiek en maken we een plan van aanpak. Hierbij probeer ik ook een inschatting te maken over de geschatte duur van de coaching/begeleiding. De duur van een traject hangt af van de vraag waar je mee komt. 

* Tijdens de coaching/begeleiding maak ik gebruik van verschillende methodieken en technieken.

* Na vijf gesprekken zullen we de voortgang bespreken en evalueren.

* Aan het einde van de coaching/begeleiding evalueren we het traject als geheel.

 

Uiteraard ben ik gebonden aan mijn geheimhoudingsplicht.

 

Betalingswijze:

 

Zie ook beschreven onder kopje tarieven in de navigatiebalk.

 

Je krijgt na iedere twee gesprekken een factuur via de mail. Indien gewenst kun je deze ook op papier ontvangen.

 

 

 

 

Misschien zou je het jezelf gemakkelijker maken

als je je de mensen

terug kon denken als kinderen

dat om die en om die

eens een moeder heeft wakker gelegen

dat een vader trots als een pauw

met ze ging wandelen

dat ze een vingertje knelden

tussen de deur

en huilden om een bloedende knie

en dat ze eens in de eerste klas hebben gezeten

een veel te groot potlood 

in het knuistje

 

Gedicht van Trinus Riemersma